Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

2050 kan verden være drevet 100% af VE - Tips til solceller og solcelleanlæg

2050 kan verden være drevet 100% af VE
Alex-Solcelletips

Verden kan i 2050 fungere med 100% VE fra Solceller og Vind

Huse med solceller opnår højere salgspriser

2050 målet KAN opnås

En rapport udarbejdet af Greenpeace-Global Vind- og Solar Power Europe slår fast, at det faktisk ER muligt at forsyne verden med 100% vedvarende energi i år 2050. Rapporten slår fast, at målet kan nås. Rapporten slår dog også fast, at det ikke er nemt.

Politiskt Velvilje overfor solceller og vindmøller er et must.

For, at vi kan komme i mål i år 2050, skal alle gode kræfter virkelig arbejde sammen. Der vil ude i den store verden være mange og stærke kræfter, der trækker den anden vej. Især må det forventes, at repræsentanterne fra den “sorte” energi ganske afgjort ikke bare vil lægge sig fladt ned. Det er mange milliarder, der står på spil, og på trods af at, alle vel i grunden kan se det fornuftige i at gøre op med de fossile brændstoffer, bliver det en enormt hård og krævende kamp. Rapporten fra Greenpeace fortæller, at omstillingen til 100 % vedvarende energi vil skabe ikke mindre end 48 millioner nye arbejdsladser på globalt plan. Det må siges at være et tal, der bør løfte nogle øjenbryn rundt om i verden.

Tyskerne spiller en afgørende rolle for udbredelsen af solceller

Tyskerne har iført sig en grøn fører trøje, når det handler om at skubbe på den kontinuerlige udbredning af vedvarende energi. Det er helt sikkert, at det store land midt i EU vil være helt i front for at opnå 2050 målet. Faktisk nøjes Tyskerne ikke med kun at etablere store solcelleanlæg og vindparker i Tyskland. Senest har man også fra Tysk side ydet kreditter til Indien i størrelsesordnen 1 milliard EUR. Det er ikke småpenge.

Danmark sover i timen

I Danmark skal vi holde op med at sove i timen. Vi brøster os gerne af, at vi er langt foran på VE området. Det er jo bare ikke rigtigt! Det er udelukkende på vindmølleområdet, at vi er med fremme, på alle andre energiområder halter vi langt bagud.  Vi har f.eks ikke en eneste solcellefabrik i landet længere. Man har med politiske kolbøtter effektivt kørt hele den danske solcellebranche i sænk. Dette harmonerer ikke særligt godt med de mange flotte (tomme) ord. For at komme op på hesten, således vi kan bidrage til at nå klimamålene, og gerne 100% vedvarende energi i år 2050, skal man lave gunstige rammevilkår for andet en vind. Man skal sætte forskningen i solenergi , bølgeenergi , biomasse osv. op i højeste gear. 2050 -det er lige om lidt !

læs Greenpeace rapporten om 2050 målene her