Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Amerikanerne forsker i solceller med 45% ydelse - Tips til solceller og solcelleanlæg

Amerikanerne forsker i solceller med 45% ydelse
Alex-Solcelletips

Nu skal solceller yde 45%

På University of Arkansas arbejder amerikanske forskere lige nu på at udvikle nye solcellepaneler med en ydelse på hele 45% af solindstrålingen. Dette betyder i praksis, at man vil forsøge at fremstille et panel, der kan omdanne 45% af al solindstrålingen til brugbar energi. Til sammenligning har panelerne, der i dag sættes op, en ydelse på 15-20%. Man arbejder altså lige nu på mere end en fordobling af solcellers effektivitet.

Igennem historien har det ofte været den amerikanske rumfartsindustri, der har stået for den største udvikling af solcelleteknologien. Også denne gang står industrien bag, hvor den amerikanske rumfartsorganisation NASA støtter forskningsprojektet med 750.000,- USD. Hensigten med udviklingen af de nye paneler er derfor også at opnå mindre og bedre samt ikke mindst billigere solcelleenergi til rumfarten i fremtiden.

Udviklingen forbedrer danske solcelleanlæg på sigt

Selvom de nye solcellepaneler i første omgang udvikles til den amerikanske rumfartsindustri, er der bestemt også store fordele at spore ved projektet for almindelige danskere. Når det lykkes amerikanerne at udvikle de nye paneler, vil de selvfølgelig i første omgang blive brugt indenfor rumindustrien. På sigt vil teknologien dog med overvejende sandsynlighed blive en del af den almene solcelleindustri. Dette betyder at solcellers effektivitet på sigt vil fordobles. Udviklingen har længe gået i denne retning, og den må med det nye projekt forventes at gå endnu hurtigere end tidligere antaget.

Den dobbelte energi på den samme plads

For dig betyder det altså, at du i fremtiden vil få mulighed for at få den dobbelte ydelse ned fra dit tag ift. i dag. Du vil få mulighed for at blive endnu mere selvforsynende, og det med det samme antal paneler som i dag!
Når fremtidens batteriløsninger, der giver dig mulighed for at lagre solenergien, tænkes ind i dette, vil 100% selvforsyning i store dele af året, blive en reel mulighed.

Denne nyhed er bestemt værd at tage med i sine overvejelser både som almindelig borger og som politiker, når fremtidens grønne omstilling skal implementeres.

 

se original artikel her