Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

De første solcellemoduler med ydelse på 23% sættes i produktion - Tips til solceller og solcelleanlæg

De første solcellemoduler med ydelse på 23% sættes i produktion
Alex-Solcelletips
© Neo Solar Power

Det Taiwan-baserede firma, Neo Solar, vil i 4. kvartal af 2016 bygge en ny produktionslinje til masseproduktion af solcellepaneler med en ydelse på hele 23%. Til sammenligning har de gængse solcellepaneler i dag en ydelse på 15-18%. Der er altså tale om en effektivitetsforøgelse på op til 53,3 procent.

Fremtidig betydning

I fremtiden kommer det nye panel til at gøre solcellestrømmen billigere, mere effektiv og mindre pladskrævende.
Et normalt solcellemodul(panel) fylder i dag 1,62 m2 og yder ca. 260W. I fremtiden vil et modul på denne størrelse kunne yde omkring 375 W. Udbyttet pr. m2 solcelle øges altså betragteligt. Et almindeligt anlæg på 6 kW vil derfor gå fra at fylde 40-45 m2 til med de nye paneler at kunne fylde ned til 25-30 m2.

Dette er en udvikling, der øger mulighederne indenfor solceller, da flere mennesker får råd og plads til deres ønskede anlæg. Det er endvidere en udvikling, som forventes at fortsætte og accelerere yderligere i fremtiden.

Stor teknologisk udvikling

Neo Solars nye solcellepanel er resultatet af en enorm, men ventet teknologisk udvikling. Udviklingen indenfor solcelle-el går hurtigere, end selv de mest optimistiske forudsigelser havde spået. Dagen hvor solcelle-el bliver billigere end stort set al anden el-produktion (også produktion med fossile brændstoffer) rykker nærmere.