Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Flere gode grunde til at få nyt tag med solceller i 2017/18 eller bare solceller - Tips til solceller og solcelleanlæg

Flere gode grunde til at få nyt tag med solceller i 2017/18 eller bare solceller
Alex-Solcelletips

Overvejer du at få lavet nyt tag eksempelvis med solceller, er der flere gode grunde til at få sat gang i projektet hurtigst muligt og få arbejdet gennemført inden udgangen af 2016

Har du planer om at udskifte taget, vil der være flere fordele ved at komme i gang med projektet hurtigst muligt ifølge bygningskonstruktør og partner i rådgiverfirmaet Compara, Thomas Vester. Compara har både ingeniører, arkitekter og bygningskonstruktører ansat og har specialiseret sig i at hjælpe private boligejere med tag- og facadeprojekter. Ifølge Thomas Vester er der fire meget kontante og praktiske årsager til ikke at udskyde tagprojektet.

Solcellepuljer i 2017

Fire gode grunde til at få nyt tag med solceller i 2014

Flere gode grunde til at få nyt tag med solceller i 2016

Gennem de seneste år er kravene i bygningsreglementet til husenes energiforbrug og isolering blevet strammet flere gange, både når det gælder nybyggeri og renovering af eksisterende huse.

Billigere tilbud om vinteren

Tagarbejde udføres af praktiske årsager typisk i de lidt varmere måneder, så det er også dér, tømrere og entreprenører har mest travlt, påpeger Thomas Vester.

”Går du ud om vinteren og får et tilbud på tagarbejde, der skal udføres på lidt længere sigt, vil du normalt få en bedre pris, da firmaerne gerne vil have nogle opgaver i ordrebogen.  Det drejer sig ikke om kæmpe besparelser i 50.000 -100.000 kroners klassen, men det er bestemt værd at tage med” fortæller Thomas Vester.

Stormskader kan være alvorligere

Den sidste gode grund til at komme i gang med en renovering af taget (husk solcellerne :)), er især relevant for de husejere med slidte tage, som har fået skader i løbet af efterår og vinter. Vi skal jo til at forberede vore huse på mere ekstremt vejr, her spiller taget jo ikke den mindste rolle.

Ældre tegltage holdes tætte af understrygningen – altså den mørtel, der sidder mellem tagstenene. Thomas Vester forklarer, at tagene har fået en ordentlig rystetur i de to storme, der har hærget landet. Udover de meget synlige skader kan der være skabt masser af smårevner i tagene. Her trænger fugten fra den megen regn ind, og når det så fryser, sker der frostsprængninger i tagsten og understrygning, som svækker taget og giver utætheder. I praksis kan det altså vise sig for mange husejere, at skaderne efter stormene er langt alvorligere end først antaget.

En grundig tætning af taget koster ifølge Thomas Vester 75.000 -100.000 kr. og kan i bedste fald holde 10-20 år. I praksis får mange husejere dog kun tætnet de mest udsatte steder, hvilket medfører det resultat, at der skal laves nye reparationer allerede efter 2-3 år. Alternativt bør du som husejer derfor overveje at få lavet et helt nyt tag, der godt nok er dyrere end en tætning, men som til gengæld vil holde tæt i årtier fremover, hvis det projekteres og bygges korrekt.

Billeder