Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Ingen kommentarer

Huse med solceller og solcelleanlæg opnår højere salgspriser - Tips til solceller og solcelleanlæg

Huse med solceller og solcelleanlæg opnår højere salgspriser
jakob
  • skrevet 13. august 2014

En ny landsdækkende undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden EDC viser, at solceller gennemsnitligt forøger husets pris med lidt mere end 3 pct. For et gennemsnitshus svarer det til 54.000 kr. eller cirka halvdelen af den pris, anlægget koster at installere.

Har du solcelle anlæg for du en lavere elregning

energimidt solceller

energimidt solceller

Som ejer af et hus med solceller kan man først og fremmest glæde sig over en lavere elregning men også, at man ved at udnytte solens kraft er med til at tage aktivt vare på miljøet. Et solcelleanlæg er en investering, der koster mellem 80-100.000 kr. Med lån og afdrag vil disse penge som regel være tjent hjem efter 10-15 år, hvorefter man som boligejer kan glæde sig til en årrække med gratis strøm i dagtimerne og store besparelser på husholdningsbudgettet. Samtidig kan den solcellestrøm, man ikke udnytter i sin egen husholdning, sælges videre til el-nettet.

I dag har næsten 100.000 danske boligejere monteret solceller på deres huse.

EDC’s undersøgelse tager udgangspunkt i det ganske almindelige parcelhus, med et solcelleanlæg fra 2012, med en kapacitet mellem 6 og 7 kWh og til en anlægspris omkring 100.000 kr.

Huse med Solceller har større salgsværdi

Ifølge undersøgelsen vil et solcelleanlæg i gennemsnit tilføre huset en værdistigning på godt 3 pct. eller 54.000 kr. Det betyder, at man som sælger kan forvente at få ca. halvdelen af solcelleanlæggets pris tilbage, når huset skal sælges.

– Undersøgelsen viser altså, at man ikke skal sætte solceller på sit hus alene med det formål at forøge husets værdi i forbindelse med et salg. Man skal gøre det for at spare på elregningen, og fordi man synes, det er spændende, at man ved naturens kraft selv kan bidrage til energiforsyningen, siger EDC’s kommunikationschef, Jan Nordmann.

Værdistigningen på 3 pct. dækker dog over en lang række individuelle forskelle, man kan finde fra hus til hus, hvor fortjenesten nogle steder er højere end 3 pct. og andre steder er lavere.

Hos EnergiMidt kan man mærke, at mange kunder tænker et godt stykke frem i tiden, når de overvejer solceller.
En del af vores kunder tænker også et eventuelt fremtidigt salg ind i deres købsbeslutning omkring solceller, og så er det jo positivt, at EDC’s undersøgelse viser, at huse med solceller opnår en højere salgspris, end de ville uden solcellerne, siger Jørgen Due Thomsen, forretningschef hos EnergiMidt.

Huse med solceller opnår højere salgspriser

Huse med solceller opnår højere salgspriser

Netop nu er en ny pulje på vej til huse der vil have solceller

I disse dage går mange af landets husejere og venter på, at en ny pulje til solceller frigives. Med den nye pulje vil boligejere, der videresælger overskydende energi til el-nettet, få forhøjet fortjenesten og kan dermed hente investeringen hurtigere hjem.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.