Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Ingen kommentarer

Hvordan opsætter man solceller? - Tips til solceller og solcelleanlæg

jakob
  • skrevet 17. september 2013

Når du skal opstille dit nye solcelle anlæg, er  det vigtigt, at du har styr på nogle ting. Den første ting er værktøjet, som skal benyttes til selve opstillingen/opsætningen.

Når vi snakker værktøj, er det først og fremmest  vigtigt, at du benytter kvalitet. Dine solceller skal jo holde  længe, så lad være at gå på kompromis med dit værktøj.

Du skal bruge følgende:

Slagboremaskine

Du skal bruge en god boremaskine til at sætte dit solcelleanlæg fast med, her kan du vælge et kendt og godt mærke som fx Dewalt eller Makita, som begge  står inde for fuld kvalitet og også er håndværkerens foretrukne.

Din boremaskine skal du bruge til at fastgøre beslag  og diverse skruer, og da man ofte opsætter solcelleanlægget på et tag, er det vigtigt, at din boremaskine er med slag – således den kan baske igennem selv de største udfordringer.

 

Rundsav

Vi anbefaler også brugen af en rundsav,  således du kan save stammer over, som måtte komme i vejen i tagkonstruktionen.  Det er vigtigt, at du har rundsaven  parat og klar til brug, ellers kan du let komme til  at udskyde dit solcelleprojekt, pga. manglende værktøj, når du skal bruge det.

 

Til sidst

Er det selvfølgelig vigtigt, at du har de mest almindelige  former for værktøj og materialer. Du skal fx have skruer, beslag, vaterpas, hammer, søm osv. Altså alle de ting du finder i dit værksted normalt. Hvis du ikke bruger et stillads, skal du også  have fat i en god, funktionel stige. Dette er vigtigt, når du bevæger dig på fx et tag, som alt andet lige er et meget usikkert  sted at være.

Husk, at sikkerheden kommer først, når du monterer. Kend det værktøj, du bruger, og kend opgaven, du står foran. Det er  ekstremt vigtigt, at du har det fundamentale iorden, når det kommer til brugen af værktøj og elværktøj.

Benytter du elværktøj til dit projekt, bør du passe  på ledninger og andre ting, som kan være farlige at skære over. En  god regel er, at man ”aldrig saver med en ledning foran sig”, hvilket egentlig bare betyder, at du ikke skal kunne se noget ledning, når du  bruger din rundsav eller boremaskine.

Du er nu klar til at opstille dit solcelleanlæg  – held og lykke.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.