Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Ny, dansk solcellestrategi! - Tips til solceller og solcelleanlæg

Ny, dansk solcellestrategi!
Alex-Solcelletips
© photon-pictures.com

Efter lang tids forarbejde er en ny, bedre solcellestrategi for Danmark nu fremlagt.

Dansk solcelleforening, EUDP, Energistyrelsen og PA Energy har sammen med en række andre aktører udarbejdet en ny og grundig strategi for udbygningen af solcelleenergi som en del af Danmarks energiforsyning.

Den nye solcellestrategi sigter efter, at 15% af det samlede danske el-forbrug i 2035 dækkes af solcelleenergi. De 15 % er et kompromis, man har fundet frem til i forhold til energi fra vind og biomasse. Hele Danmarks energiforsyning forventes nemlig at være 100% fossilfri i 2035. Som milepæle indenfor solenergien har man sat 1,85 gW i 2020 og 4,2 gW i 2030.

Som solcelle-entusiast eller blot solcelle-interesseret, er dette rigtig gode nyheder, da det indebærer en stor udbygning af antallet af solceller i Danmark.

Hvorfor 15% ?

De 15% er som sagt et kompromis, der også gør plads til vindenergi og biomasse. Man kunne dog spørge sig selv, om vi ikke kan opnå endnu større udnyttelse af solens ressourcer frem mod 2035? Her hos solcelletips.dk mener vi, at 25% havde været et mere ambitiøst mål. Solceller har et stort, uudnyttet potentiale, der især ligger i det, at solceller kan opstilles stort over alt. Forestil dig, hvis alle tagflader, der ligger hensigtsmæssigt, havde solceller monteret? Allerede her ligger højest sandsynligt et stort nok potentiale til at nå de 25%. Her til kommer det, at solceller er en billigere løsning end mange andre VE-løsninger. Dette skyldes langt de fleste solcelleanlæg ikke kræver udbygning af el-transportnettet, i modsætning til eksempelvis store havvindmøller.

Der er altså masser af potentiale i solenergien i Danmark og med den nye solcellestrategi, tegner det godt for Danmarks grønne omstilling.