Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Ingen kommentarer

Nye regler for tilskud til solcelleanlæg gør dem attraktive for mange virksomheder - Tips til solceller og solcelleanlæg

Nye regler for tilskud til solcelleanlæg gør dem attraktive for mange virksomheder
jakob
  • skrevet 8. juli 2013

Tast selv og se fordelene, der varierer efter typen af virksomhed og hvornår på dagen, strømmen fra solcelleanlæg kan bruges

Nu er der igen klarhed over de økonomiske fordele ved at investere i et nyt solcelleanlæg. Der er indført nye regler på området efter det store boom i 2012. Nettomålerordningen er blandt andet blevet afskaffet.

– Det betyder, at der er størst fordel ved bruge strømmen, når solcellerne producerer den – altså i dagtimerne – og det er mest attraktivt for virksomheder, fortæller Jesper Holm fra Kinnan A/S, der via et forhandlernet leverer og monterer solcelleanlæg til både firmaer og private.

Stort behov for rådgivning
– Nu kan du typisk få 1,30 kr. pr. kWh, der produceres af solcellerne, men de nye regler er så indviklede, at der er et stort behov for rådgivning. Der er for eksempel forskel på, om du får reduktion i el-afgiften og om momsen kan trækkes fra, siger Jesper Holm.

– Det afhænger af, om din virksomhed er liberalt erhverv, en produktions- eller handelsvirksomhed eller arbejder med service.

– Derfor tilbyder vi nu at hjælpe de mange, der er interesserede i solceller, med en ny tast-selv service på nettet.

Beregn selv afkast og tilbagebetalingstid
Solcelle-anlæg er fortsat attraktive med tilbagebetalingstider på mellem 6 og 10 år, fulgt af et afkast på mellem 140% og 300% af investeringen.

– Nu har vi gjort det let at få præcise beregninger på solcelle-anlæg
med Kinnan-kalkulatoren på www.danmarkspaneler.dk, oplyser Jesper Holm.

– Her kan du indtaste dine egne oplysninger og få en oversigt, der viser, hvor
hurtigt dit anlæg vil være tilbagebetalt. Og hvor højt dit nettoafkast bliver år-for-år frem til 2038. Du kan også downloade vores informations-brochure.

Kend dit el-forbrug
For at opnå den bedste økonomi med et solcelle-anlæg, er det vigtigt at få kortlagt sit el-forbrug. Specielt fordi udbyttet er størst, hvis man kan bruge den producerede strøm i dagtimerne.

Da loven samtidig kræver, at solceller skal monteres på et eksisterende tag, skal tag-arealet også måles op. Dermed kan man lave en præcis beregning af størrelsen på det solcelle-anlæg, der vil være optimalt i forhold til el-
forbruget.

https://www.danmarkspaneler.dk

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.