Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

3 kommentarer

Polykrystallinske solceller - Tips til solceller og solcelleanlæg

Polykrystallinske solceller

Skrevet 9. december 2012 af jakob


Den polykrystallinske solcelle har et markant anderledes udseende end den monokrystallinske solcelle. Her består solcellen nemlig af en masse krystaller, som er støbt i en form. De mange krystaller peger også i mange forskellige retninger. Det gør, at overfladen på de polykrystallinske solceller er meget levende og har forskellige lysstyrker pga. krystalskellene. Farven er blå med forskellige lysstyrker og farvenuancer afhængig af, hvor solcellen ses fra.
Solcellen leveres enten med eller uden ramme. Uden ramme kan den polykrystallinske solcelle bruges i profilrammer, altså i stedet for glas. Her vil mange også udnytte den smukke overflade på solcellen.
I modsætning til tyndfilmssolcellen er de krystallinske solceller faste.

Effektivitet:

De polykrystallinske solceller tåler bedre varme end de monokrystallinske. Samtidig er modulerne også tættere pakket end mono-solcellerne. Det opvejer noget af den mindre effekt, som de polykrystallinske solceller har.

Effekten ender derfor på cirka 12-14% af solens energi. Det svarer til cirka 120kWh/m2. Kilde: Energitjenesten

Levetid:

Levetiden er fuldstændig som ved mono-solcellerne. Polykrystallinske solceller holder nemlig også cirka 40-50 år, mens inverteren stadig skal skiftes efter cirka 10-20 år, da den ikke holder så længe.

Kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.