Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Ingen kommentarer

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod fejl på solcelleanlæg - Tips til solceller og solcelleanlæg

jakob
  • skrevet 21. november 2013

Torsdag morgen advarede Sikkerhedsstyrelsen om, at en række solcelleanlæg kan have en forkert type fejlstrømsafbryder. Det er endnu uvist hvor mange anlæg, det drejer sig om, men Styrelsen har udstedt forbud mod salg af fem forskellige produkter.
Problemet er opstået, fordi en række producenter har angivet forkerte oplysninger om, hvilken type fejlstrømsafbryder (HPFI-relæ) der skal benyttes til solcelleanlæggets inverter/omformer. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kan der være fare for både brand og elektrisk stød, hvis anlæggets solcelleinverter fejler, og fejlstrømsafbryderen ikke fungerer.

– Derfor bør ejerne af solcelleanlæg gennemgå deres installation og sikre sig, at de har den rette fejlstrømsafbryder. Hvis der er tvivl, må man rette henvendelse til en elinstallatør, som kan rette eventuelle fejl, siger Simon O. Rasmusen, afdelingschef i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Sikkerhedsstyrelsen har lavet en række tests, der viser, at en stor del af solcelleanlæggene kræver en fejlstrømsafbryder af type B.

– Men en række installationsvejledninger anviser type A, som er billigere. Derfor har Styrelsen også udstedt påbud til en række importører og producenter om at rette vejledningerne, så de anviser en fejlstrømsafbryder af type B. Det betyder, at et stort antal fejlstrømsafbrydere skal skiftes, siger Simon O. Rasmussen.

TEKNIQs råd til ejere af solcelleanlæg
Tjek dit solcelleanlæg for hvilken type fejlstrømsafbryder, der er installeret. Hvis det er type B, er dit anlæg ikke berørt af Sikkerhedsstyrelsens advarsel.

Hvis fejlstrømsafbryderen er af type A, er der stor risiko for, at den skal skiftes.

Hvis du er i tvivl, bør du kontakte en autoriseret elinstallatør, så installationen kan blive gennemgået, og en eventuel forkert fejlstrømsafbryder bliver udskiftet.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.