Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Solcelleprodukter til private - Tips til solceller og solcelleanlæg

Solcelleprodukter til private
Alex-Solcelletips

En solcelle (kaldes også en photovoltaisk celle) er helt konkret en type diode. En diode er elektronisk komponent, der har to elektroder, hvor strømmen løber igennem lufttomt rum, gas eller en halvleder. I dette tilfælde fungerer den som en transducer, dvs. at den omdanner en energiform til en anden, der her er lysenergi, som omdannes til elektrisk energi.

Lyskilden er primært solens stråler. Solceller sættes som regel sammen elektrisk og pakkes ind i plast, glas og en aluminiumsramme, der har til formål at beskytte solcellerne. Denne sammensætning af solceller kaldes et solcellepanel, som især private kender til som begreb og også investerer i for at få billigere el og flere muligheder.

 

Solcelleanlæg for alle

Et solcelleanlæg eller et photovoltaisk anlæg, som det det også kaldes, består af op til flere forskellige dele, der til sammen danner selve anlægget. Det omfatter blandt andet en mængde solcellepaneler (der er intet fast antal), en vekselretter (elektronisk kredsløb, som omsætter jævnstrømsenergi til vekselstrømsenergi), akkumulatorer (en transducer og et kemisk system, der kan lagre elektrisk energi som kemisk energi) osv.

Du kan prøve at læse mere om forskellige solcelleanlæg til private og evt. erhvervsløsninger på denne side i førnævnte link.

Et solcelleanlæg kan enten være forbundet til et offentligt el-net eller ikke være forbundet til noget, hvilket kaldes ø-drift. Et el-net forbundet solcelleanlæg sender den elektriske energi ind i el-nettet via en speciel vekselretter, så energioverskuddet kan gemmes i dette og senere hentes igen.

Et såkaldt ø-drift-solcelleanlæg kræver en akkumulator-bank eller anden energilagring, hvis man ønsker mulig energi døgnet rundt. En vekselretter er ikke nødvendig, men en solcelleregulator er. Firmaerne KlimaEnergi og Vivaenergi har nogle meget spændende og økonomisk fordelagtige solcelle batteri/ hybrid pakker.

 

Nyt om solcelleprodukter til private

Der eksisterer et hav af forskellige solcelleprodukter bland andet dem, du kan finde på en direkte forhandler eller webshop kaldet Pro Instruments, der har følgende forklaringer omkring solcelleprodukter. Firmaet afsætter til både private og erhverv og tilbyder også kurser ud i anvendelsen af de pågældende convertere, stik, anlæg osv.

Disse kan være alt lige fra fornuftige havelamper til finurlige gadgets, som kan være forholdsvis smarte. En ting er i hvert fald sikkert – der er masser af muligheder inden for solcelleprodukter.

Mange genstande og apparater er lige til at benytte i hjemmet, skønt de bruger denne el-energiforsyning. Nogle af disse apparater og genstande kan for eksempel være lommeregnere, havelamper, radioapparater, ure og mobiler rygsække . Fantasien sætter nærmest kun grænsen, når det handler om solceller eller ‘sol-gadgets’ til den private husstand eller kontorbygningen. Mulighederne er mange, og vi vil alle gerne gavne miljøet og pengepungen samtidig.

Firmaet Pro Instruments er i øvrigt også kendt for at forhandle løsninger inden for termografi, så hvis du står og mangler et termisk kamera til privaten for at måle på indeklimaet eller temperaturen, kan dette også lade sig gøre. Et af de førende firmaer inden for termografi og disse måleinstrumenter hedder i øvrigt Flir – og du kan læse en forklaring om firmaet i førnævnte link. Flir er et amerikansk større firma, der anvender Pro Instr. som forhandler på det danske marked til både private og erhverv – f.eks. ingeniører og konsulenter, der skal se på termografi i en rapport om et hus.