Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tips til solceller og solcelleanlæg med ren solenergi


Til toppen

Top

Ingen kommentarer

Viden om solcelleanlæg ! sådan virker solceller - Tips til solceller og solcelleanlæg

Viden om solcelleanlæg ! sådan virker solceller
jakob
  • skrevet 24. marts 2014

Info om solcelleanlæg

Solceller er dioder, der anvendes til at producere elektricitet fra solens lys – med andre ord er det en transducer, der omdanner lysenergi til elektrisk energi. Det, der aktiverer selve solcellen, er ikke solens stråler, men faktisk blot lyset fra selve solen. Dette er altså ensbetydende med, at der også produceres strøm, når det er overskyet, dog i et væsentligt mindre omfang.

Sådan er solceller bygget

Solceller er primært opbygget af forædlet silicium, der ligeså anvendes til elektronik. Solceller har ligeledes en anden betegnelse, nemlig navnet photovoltaisk celle (photo = lys og voltaisk = el-producerende), der beskriver selve solcellens egenskab. Solceller er en jævnstrømsproducerende genstand, hvor styrken af strømmen afhænger af solmodulets størrelse samt sollysets intensitet.

Solceller kan monteres på tage, i facader eller anvendes som afskærmning for solen. Det er også muligt at få solceller, der er indbygget i termovinduer. Disse monterede solceller er en mindre del af et større anlæg, der går under navnet solcelleanlæg. Solcelleanlæg kan inddeles i to kategorier, henholdvis enkeltstående anlæg (stand-alone anlæg eller ø-drift), hvor elektriciteten bruges direkte eller lagres i batterier, og net-tilsluttede anlæg, som er tilsluttet det offentlige el-net.

Der en lang række fordele ved at investere i et solcelleanlæg. Først og fremmest er det en 100% forureningsfri energikilde, dernæst er det en effektiv bidragsyder til enhver husholdnings økonomi. Der er massive besparelser i budgettet i vente, hvis man installerer et solcelleanlæg. Du kan lave en beregning ved f.eks at gå ind på www.solcelleguiden.dk. På dette site findes en fremragende beregner til privat økonomien i en solcelleinvestering.

Du kan læse mere om solcelleanlæg og tilbehør til disse på f.eks KlimaEnergi’s informative hjemmeside og webshop.

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.